”Media från insidan” – nu lanseras min nya bok!

För ett år sedan ungefär började jag skriva på den här boken, min tredje i ordningen, se under ”Böcker” i spalten till vänster.

Nu är själva arbetet – skrivandet – avslutat, manus har redigerats och bearbetats, boken har gått i tryck och ligger klar för utgivning på Timbro förlag. Undertiteln säger precis vad det handlar om: Om journalistik och maktspel på tidningar och TV. Jag har beskrivit den som en kombinerad debatt- och lärobok.

Jag har tagit med en del nytt material som jag har sparat för ett tillfälle som detta och som kan väcka intresse. I avsnittet Nyhetsbolag på lerfötter berättar jag om hur TV4:s ledning försökte stoppa Kalla faktas granskning av H&M och ägarfamiljen Persson.

I kapitlet Krassners manuskript återges ett brev från Leif GW Persson: ”Om detta hade blivit känt i samband med IB-affären så hade nog gardinen åkt ned för Olof.”

Genom åren har jag deltagit i bevakningen av stora och dramatiska nyhetshändelser, antingen som reporter på fältet eller i olika chefsbefattningar. I boken berättar jag utan omskrivningar jag om vad jag har gjort och varför under mina 40 år på stora nyhetsredaktioner och delar med mig av mina upplevelser. Jag har också en del synpunkter på utvecklingen i mediebranschen.

Förhoppningsvis kan läsaren ha både nytta och nöje av att ta del av mina erfarenheter om vad som har utspelat sig längs vägen. Det har hunnit hända en hel del om man säger så – en cliffhanger för fortsatt läsning i bokform om så önskas!

Boken finns att köpa här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...